Friday, 16 January 2009

minggu yang kepenatan dan isu Palestin.

Assalamualaikum dan salam sejahtera sume,

Agak lama gak aku x update blog nie.Nak cakap sibuk ngan test,takde la plak.So petang2 jumaat yang santai sambil dengar lagu Raihan,aku nak mencalit sedikit blog aku nie dengan isu Palestin..

Hari ini,Mahmoud Ahmadinejad(president Iran) menegur dunia arab yang membisu tentang isu Gaza ini.Setelah hampir 1000 orang mati menjadi mangsa peperangan baru la Raja Abdullah(Raja Arab Saudi) terkial2 nak wat sidang tergempar.Apa pengisiannya pon aku taktau tp aku harap jangan la jadi mcm persidangan OIC(ooooo...i see).

Dulu aku ingat dengan perlantikan Barack Obama secara tidak lansung dapat mendatangkan keamanan kepada dunia,tetapi aku silap,Mamat nie wat 'donno' je.Taktau la kalau dia xde kuasa lagi sebab tidak dilantik secara rasmi sebagai President Amerika syarikat.Lepas nie aku tidak sesekali percaya orang kafir lagi.

So,kepada kita yang punya hati perasaan dan sayang kepada saudara kita sendiri.Apa yang perlu kita lakukan???Kalau setakat solat hajat mohon kepada Allah tanpa sebarang usaha tiada guna juga.Just yang kita boleh buat....

BOIKOT BARANGAN ISRAEL DAN AMERIKA.

Banyak giler barang2 diorang yang leh kita boikot:

kfc,Mc D(makan kat kedai mamak sedap lagi),
Coca cola(minum skyjus sudah)
Nestle(nescafe tu xleh...aku de stock nescafe lagi.xminum brape lama dah,yang sem lepas punye)
Maggi(makan mee segera sedaap),
Nokia(jangan beli nokia baru,klu dah pkai tu.xleh wat mnde la),
starbucks(mende tah kedai nie,aku xpenah masuk pon)

so...nie saja yang leh kita bantu saudara2 kita kat palestin tu.Aku mengajak korang sume termasuk diri aku sendiri mintak la korang hindarkn diri dari barang2 nie.De banyak lagi sebenarnya tapi barang2 nie yang biasa ada dalam kehidupan aku sepanjang dok UMP nie.Oklah,harap korang sume sokong perjuangan memboikot nie.

sekian,len kali aku update lagi.
Salam..

3 comments:

EmcEE_SubZeRo said...

salam.



pasal barack obama tu. Dia masih lagi belum rasmi dilantik sebagai President USA. Sbb tu la dia berdiam diri sja skrg.

Prnah masuk berita, wartawan tnya nape dia diam sja pasal isu Semenanjung Gaza tu, dia kata dia xleh nk buat apa2 statement atau spekulasi memandangkn dia MASIH BELUM LAGI dinobatkn sbg president.

tarikh 20+ january 2009 bru dia jdi president. so time tu la tngk cmna.


pndpat aku: pasai pa israel tiba2 kuat serang palestine?

Sbb dia nk amik kesempatan sementara Bush tu masih ada. kalau obama naik mesti akn kna halang.

xtau la aku.

eddy said...

aq amat bersetuju...
kite tunggu la reramai tarikh 20 aribulan ni...huhu

fikri said...

hehehe...maybe la.But x salah aku think negative skit kat obama tu.So,sok Obama naik jadi president US,we'll see together.

 

blogger templates | Make Money Online